Kali Linuxun Adı Neden ” Kali ” ?

Arkadaşlar merhaba;
Kali Linux’un biraz gelişimine göz gezdirdikten sonra adının neden “Kali” olduğunu anlatacağım. Kali  Linux bildiğiniz gibi Offensive Security adlı şirket tarafından  geliştirilen   debian tabanlı bir linux  işletim sistemidir.
Kali linuxun geçmişte BackTrack olarak  biliniyordu. Offensive Security şirketinin BackTrack’in artık ihtiyaçlara cevap vermediğini düşünerek BackTark’i kali linuxun içine dahil etmeyi planlamışlar ve başarmışlardır BackTrackın yanı sıra BackTrak’te olmayan frameworkları ekleyerek  günümüzdeki kali linuxun temelleri atılmıştır ve Kali linuxun ilk versiyonu 12 Mart 2013 tarihinde “Kali Linux Version 1.0 ” olarak piyasaya sürülmüştür.Şuan gelişimi günümüzde halen devam etmektedir.   Günüzmde   hız kesmeden  gelişmiş frameworklar yayınlanmaktadır. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olması’da ona daha ayrı bir çekicilik kazandırmaktadır.
Şimdi asıl soru olan Kali Linux’un adı neden “Kali” ?
Kali linux adıyla alakalı  çeşitli yorumları yapılmışlar bunlar; Hindu tanrıçası, Filipin dövüş sanatı , Swahili dilinde serin anlamı gibi çeşitli anlamlar çıkarılmışlardır ama Kali By Offensive resmi sitesinde merakları dindirecek cevabı vermiştir yukarıdakilerle hiç bir alakasının olmadığını hiç bir şeyi çağrıştırmadığını öylesine adnın Kali olduğunu açıklamışlardır.
Bu benim ilk blog yazımdı eksiklerimi ve yanlışlıklarımı yorum olarak yazarsınız çok sevinirim.Sizlere bir faydam olduysa ne mutlu bana kendinize iyi bakın bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere.
Kaynaklar:

Comments

  1. Rastrear Teléfono Celular

    El sistema Android le permite tomar capturas de pantalla sin ningún otro software. Pero aquellos que necesitan rastrear capturas de pantalla en secreto de forma remota necesitan un rastreador de captura de pantalla especial instalado.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir